Benut jouw organisatie eigenlijk haar ware potentieel?
Benut jouw organisatie eigenlijk haar ware potentieel?

Benut jouw organisatie eigenlijk haar ware potentieel?

In de markt is er een gigantisch aanbod van diensten en adviezen gericht op het verhogen van je omzet. De verkoopcijfers van jouw bedrijf staan hierbij centraal. En dat is begrijpelijk, want wie wil er nu geen stijgende omzetten…

Maar is jouw organisatie eigenlijk wel op de hoogte van haar ware potentieel? Is het met andere woorden eigenlijk wel duidelijk tot welke prestaties jouw organisatie écht in staat is? En is je organisatie erop ingericht om dat potentieel te benutten? Zeg eens eerlijk, weet jij dat eigenlijk wel? Het is toch zonde om op de huidige voet verder te gaan, als je zou weten dat je met vergelijkbare inspanningen tot betere resultaten zou komen.

Als je niet nadenkt over het ware potentieel van jouw organisatie, weet je ook niet of de omzetten die je behaalt eigenlijk wel optimaal zijn. Dus hoewel je je omzet ziet stijgen, zou deze in potentie veel hoger kunnen en moeten zijn. Per saldo valt de gerealiseerde omzetstijging dus erg tegen. Je doet er dan ook goed aan de oorzaak hiervan te achterhalen. Want misschien laat je wel geld liggen dat zo voor het oprapen ligt, ‘low hanging fruit’ noemen we dat. Met een iets andere inrichting en besturing van je organisatie kom je vaak al een heel eind.

We laten ons even inspireren door wat de beste ondernemers doen. Zij creëren namelijk optimale randvoorwaarden om hun bedrijf stevig te laten groeien. En topsporters doen exact hetzelfde om topprestaties te kunnen leveren. Maar uit onderzoek blijkt helaas dat veel ondernemers en organisaties niet de kennis, vaardigheden en hulpmiddelen (tools) hebben om hetzelfde te doen. Herkenbaar?

Het begint allemaal met het DNA van je organisatie. Want als organisatie weet je pas waar je heen wilt en wat je potentieel is, als je weet wie je bent. Je dient daarom het DNA van je organisatie goed uit te werken voordat je het potentieel ten volle kunt gaan benutten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heldere visie. Zonder visie is iedere organisatie stuurloos en zonder visie zal ook nooit duidelijk zijn wat het ware potentieel is van jouw organisatie.

Kriebelt het al om aan de slag te gaan en wil jij weten hoe het is gesteld met het DNA van jouw organisatie? Biedt dat DNA een vruchtbare basis om het potentieel volledig te benutten? Binnen je eigen 7 daagse proefabonnement leer je snel hoe je ervoor staat!

Over de schrijver
Paul Joore (geboren 1970) is een ambitieuze & idealistische professional. Dit heeft hij hard gemaakt, als grondlegger en eigenaar van Route ICR. En daarmee ook van de Route ICR webapplicatie. Hij is een zeer ervaren ondernemerscoach én is zelf ondernemer. Hij wordt vooral gedreven door zijn overtuiging dat kennis, ervaring en vaardigheden delen de basis is voor groei. Want dat maakt mensen bewuster van de gevolgen van beslissingen die zij moeten nemen, zowel zakelijk als privé. En daarmee stuur je gedrag én stimuleer je groei.Als bedrijfseconoom en registeraccountant, legt hij eind vorige eeuw een sterke basis voor zijn zakelijke carrière bij de accountants tak van Arthur Andersen. Aansluitend is hij in allerlei (interim) management rollen actief in het bedrijfsleven, bij zowel beursgenoteerde als MKB bedrijven. Inmiddels ligt zijn focus reeds vele jaren op het helpen van ondernemers bij het realiseren van hun ambitie. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot groei coach én trainer on the job voor het MKB. Groeien staat hierbij voor beter én groter worden.Maar het knaagde aan Paul dat hij in zijn eentje maar een beperkt aantal ondernemers kon helpen met zijn kennis en ervaring. Daarom heeft hij zich jaren geleden ten doel gesteld om álle MKB bedrijven op een laagdrempelige en betaalbare manier van de benodigde kennis en vaardigheden te voorzien. Allereerst om de onwetendheid bij ondernemers om te zetten in bewustwording. En daarmee te zorgen dat zij begrijpen hoe zij hun eigen kwaliteiten en die van hun medewerkers effectiever en efficiënter kunnen inzetten in hun bedrijf. Als een fundament voor duurzaam ondernemen. Als een fundament voor duurzame groei.Na jaren pionieren, vele mooie gesprekken met allerlei partijen in de markt, tegenslagen vanuit alle hoeken, en vooral heel veel ontwikkeluren, is de Route ICR webapplicatie inmiddels dé oplossing om het voorgaande te bereiken.‘Learning on the job’, of beter gezegd ‘learning by doing’ als basis voor een praktische invulling van MKB governance. Zo wordt de kans dat ondernemers (sneller) hun doelen bereiken aanzienlijk vergroot. Een hele mooie bijkomstigheid is dat meer kennis bij het MKB bijdraagt tot meer focus en daardoor leidt tot minder verspilling van energie en grondstoffen. Zo draagt een betere MKB governance ook nog eens bij aan een duurzamere wereld!Paul is tevens auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’.
Reactie plaatsen