24Mei

Verwachtingskloof dichten met Route ICR.

Zonder inzet van personeel is geen hoge bedrijfsgroei mogelijk. Dat begrijpen we allemaal. Maar het probleem is dat veel ondernemers angst hebben om (meer) personeel in te zetten. Daarom durven zij ook geen hoge bedrijfsgroei als doel te stellen. De oorzaak is de verwachtingskloof tussen ondernemer en medewerker.Lees verder

21Mei

Haal het maximale uit je medewerkers.

Ongetwijfeld lig je als ondernemer wel eens wakker en weet je niet waar je moet beginnen om tot een oplossing te komen. Je staat er alleen voor en mocht je al weten waar te beginnen, hoe weet je dan dat je voldoende hebt gedaan?Lees verder

02Mei

Route ICR en EXACT gaan samenwerken.

Ondernemers opgelet, want wij gaan je nog beter helpen: Route ICR en Exact Business Software gaan namelijk samenwerken! Hoe dat er precies uitziet vertellen we je binnenkort. Maar we geven je hierbij alvast een klein groeiprincipeje van de sluier…Lees verder

03Apr

Stevig fundament onder groeiproces.

In 8 jaar tijd is de omzet van AVEC, gevestigd in hartje Tilburg, vertienvoudigd en dat vinden wij van ICR magazine wel een heel ‘stevige groei’. Tijd voor een gesprek met Stefan Lanslots, directeur van AVEC.Lees verder

01Apr

De focus van Route ICR: niet gericht op de ‘gemiddelde DGA’.

Het is de missie van Route ICR om zoveel mogelijk ondernemers en bedrijven succesvol te laten groeien. Sommige mensen verwarren ‘zoveel mogelijk’ met ‘alle’. Dat bleek deze week weer eens toen een collega dienstverlener de volgende opmerking maakte: “Route ICR is een fantastisch concept. Maar het is de vraag of de gemiddelde dga hier structureel tijd in wil steken. Terwijl dat voor de meesten eigenlijk wel nodig is.”Lees verder

17Mar

Shirley Dap over haar ervaring met Route ICR.

Soms vallen ineens de ‘puzzelstukjes’ in elkaar. Zo ook voor Heal Design toen we bij toeval kennis maakten met Route ICR. We zijn ons al langer bewust van het feit dat het realiseren van groei gepaard gaat met een stevig fundament. Dit fundament lijken we nu gevonden te hebben in Route ICR. We willen graag groeien. Zowel als team als qua omzet. Voor mij is het erg verrassend dat een online oplossing mijn bedrijf kan helpen om meer grip te krijgen op dit groeiproces.Lees verder

11Dec

Teamintuïtie versterken is een kerntaak.

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 groeiprincipes van Route ICR.

Vandaag groeiprincipe 9: “Gebruik Route ICR als growth facilitator van jouw bedrijf én om groeiprincipe 8 in de praktijk te brengen: ontwikkel hiermee teamintuïtie, lever topprestaties en maak je ambities en dromen waar.”

Lees verder

03Dec

Een levende aanpak houdt je team scherp.

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 groeiprincipes van Route ICR.

Vandaag groeiprincipe 8: “Al het voorgaande komt samen in de organisatorische inrichting van je bedrijf: maak deze zichtbaar en deelbaar om te zorgen dat het team hier dagelijks actief mee aan de slag kan.”

Lees verder

19Nov

Transparantie als succesfactor en marketinginstrument.

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 groeiprincipes van Route ICR.

Vandaag groeiprincipe 6: “Zorg dat je dagelijks werkt aan het verbeteren van de gezamenlijke visie en aanpak, want dat versterkt de ontwikkeling van een goede teamintuïtie: het deelbaar maken van de gezamenlijke visie & aanpak is noodzaak om deze te kunnen verbeteren.”

Lees verder

12Nov

Concurrentievoordeel door elkaar blindelings te vinden.

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 groeiprincipes van Route ICR.

Vandaag groeiprincipe 5: “Vertrouw op je eigen intuïtie, maar zorg ook dat je elkaar als teamleden intuïtief kunt vinden: dan is er sprake van teamintuïtie en dat zorgt voor optimaal lopende processen”

Lees verder

05Nov

Intuïtieve beslissingen leveren tijdwinst op.

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 groeiprincipes van Route ICR.

Vandaag groeiprincipe 4: “Als ondernemer neem je veel beslissingen zonder daarbij na te denken: deze zogenaamde intuïtieve beslissingen worden gevoed door kennis én ervaringen die je eerder hebt opgedaan“!

Lees verder

29Oct

Gedeelde visie en aanpak zorgt voor draagvlak.

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 groeiprincipes van Route ICR.

Vandaag groeiprincipe 3: “Een team komt pas in beweging als visie & draagvlak samengaan: de kracht van herhaling zorgt dat mensen de visie écht door krijgen, dat zij zich de visie eigen maken en dan ontstaat er draagvlak”.

Lees verder

22Oct

Zaai vertrouwen, oogst vertrouwen.

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 groeiprincipes van Route ICR.

Vandaag groeiprincipe 2: “Een team is meer dan de som der delen en wederzijds vertrouwen staat aan de basis van samenwerking: als anderen op jou kunnen rekenen en jij op hen groeit het wederzijdse vertrouwen”

Lees verder

15Oct

Teamintuïtie is de sleutel tot hoge bedrijfsgroei.

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 groeiprincipes van Route ICR.

Vandaag groeiprincipe 1: “Je kunt alleen een hoge bedrijfsgroei realiseren door de inzet van personeel: en teamintuïtie onderscheidt de top van middelmaat, maar daar moet wel altijd aan worden gewerkt.”

Lees verder

14Sep

Overschat jij jezelf of ben je zelfkritisch?

In het Financieel Dagblad van 4 september j.l. verscheen het artikel ‘Industrie laat geld liggen doordat management zichzelf overschat’.

Blijkbaar kan er binnen een substantiële groep bedrijven pas verbetering optreden als zij onder ogen zien dat hun management niet altijd op orde is. Vooralsnog is er dus sprake van zelfoverschatting. Want waar wordt gedacht dat er goed wordt gepresteerd is er in de praktijk veelal sprake van een zesjescultuur binnen Nederlandse bedrijven.

Lees verder

27Aug

Medewerkers ontslaan is niet altijd nodig.

Heb jij last van een of meerdere slecht presterende medewerkers? Dan ben je niet te benijden, want dat brengt een hoop negatieve energie met zich mee. En je worstelt ongetwijfeld met de manier waarop je je zorgen bespreekbaar maakt om de situatie op te lossen.Lees verder

02Mei

Innovatie: succes of niet?

Succes is ambitie omzetten in realiteit. Je hebt geweldige ideeën en ontwikkelt een nog beter product. En dan komt het succes vanzelf, of niet?

Lees verder

02Apr

Oplossing richting succesvolle groei zit grotendeels in jezelf.

Financieel gezonde bedrijven zijn sterk en groeien succesvol. Je hebt een mooi product of geweldige dienst en hebt een leuke omzet. Maar het lukt maar niet om écht serieuze stappen voorwaarts te maken. Wist je dat een zeer belangrijke voorwaarde om succesvol te groeien is dat je bedrijf financieel gezond is. De basis hiervoor leg je door te zorgen voor focus én beheersbare processen. En ook voor jouw bedrijf is er hoop, want de oplossing zit grotendeels in jezelf.

Lees verder

02Mar

Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet – deel 2 van 2.

Geen of beperkt overzicht & inzicht leidt tot gebrek aan grip. In een economie die op volle toeren draait, gaat groeien een stuk eenvoudiger dan bij wind tegen. Maar dat wil niet zeggen dat bedrijven vanzelf ook succesvol zijn in hun groeiproces. Want groter worden, betekent ook dat er andere eisen aan de organisatie van je bedrijf worden gesteld. Doe je daar te weinig mee dan kan (willen) groeien een erg bittere smaak hebben. In 2 delen aandacht voor hoe je dit kunt voorkomen, vandaag deel 2.

Lees verder

02Feb

Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet – deel 1 van 2.

Geen of beperkt overzicht & inzicht leidt tot gebrek aan grip. In een economie die op volle toeren draait, gaat groeien een stuk eenvoudiger dan bij wind tegen. Maar dat wil niet zeggen dat bedrijven vanzelf ook succesvol zijn in hun groeiproces. Want groter worden, betekent ook dat er andere eisen aan de organisatie van je bedrijf worden gesteld. Doe je daar te weinig mee dan kan (willen) groeien een erg bittere smaak hebben. In 2 delen aandacht voor hoe je dit kunt voorkomen, vandaag deel 1.

Lees verder

12Oct

Gratis Doe-Het-Zelf coaching voor ondernemers.

Je kunt nooit hoog eindigen als je de lat niet hoog legt. Te veel ondernemers slagen er niet in om hun dromen waar te maken. Te vaak komt dat omdat zij geen ambitieuze doelen durven te stellen. Tegelijkertijd hebben ze ook geen idee hoe ze dat kunnen veranderen. En dat is jammer!

Lees verder

12Sep

Succesvol groeien doe je zo!

In recente publicaties wordt regelmatig gesteld dat het MKB in Nederland onvoldoende (door-) groeit. Een van de oorzaken is dat veel MKB-ers O.O. (lees: onbewust onbekwaam) zijn. Met name als het gaat over het creëren van optimale randvoorwaarden in hun organisatie, zoals de beste ondernemers dat doen. Hoe pak je dat eigenlijk goed aan?Lees verder