Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet - deel 1 v
Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet - deel 1 van 2.
2 min. leestijd

Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet - deel 1 van 2.

Geen of beperkt overzicht & inzicht leidt tot gebrek aan grip

In een economie die op volle toeren draait, gaat groeien een stuk eenvoudiger dan bij wind tegen. Maar dat wil niet zeggen dat bedrijven vanzelf ook succesvol zijn in hun groeiproces. Want groter worden, betekent ook dat er andere eisen aan de organisatie van je bedrijf worden gesteld. Doe je daar te weinig mee dan kan (willen) groeien een erg bittere smaak hebben. In 2 delen aandacht voor hoe je dit kunt voorkomen, vandaag deel 1.

Waarom nemen we voordat we gaan parachute springen heel zorgvuldig alle veiligheidsmaatregelen? Juist! Om de risico’s op ongelukken te verkleinen en de kans op een succesvolle landing te vergroten. Maar waarom zijn er dan toch ondernemers die deze basis overslaan als het gaat over het realiseren van hun doelstellingen? Want ook hier geldt dat je in het ergste geval je doodsteek als ondernemer krijgt. Maar inControl zijn als ondernemer staat nog in de kinderschoenen.

Een belangrijk onderdeel van de basis is het te allen tijde hebben van overzicht en inzicht. Overzicht in de zin van weten waar je staat en inzicht als het gaat over geleverde prestaties en de verwachte ontwikkeling van prestaties. Het overzicht behouden is immers niet gemakkelijk wanneer het iedere dag van de week alle hens aan dek is. Maar hoe kun je zonder overzicht vaststellen of je nog op koers ligt om je doelen te bereiken? Een (plotseling) tekort aan werkkapitaal komt bijvoorbeeld veelvuldig voor en dat doet pijn aan alle kanten!

Professionele organisatie

Door je organisatie professioneler in te richten behoud je het overzicht en heb je altijd inzicht in de cruciale zaken die het succes van jouw bedrijf bepalen. Zo signaleer je in een vroeg stadium mogelijke obstakels en daardoor kun je tijdig bijsturen om nadelige gevolgen, zoals hogere kosten en/of een lagere omzet, te voorkomen. De bonus is dat je zo ook de kans vergroot om een financieel gezond bedrijf te zijn en dát stimuleert weer de kans op succesvolle groei.

Dit houdt in dat, hoe groot of klein je bedrijf ook is, je altijd een professionele organisatie moet hebben om succesvol te kunnen groeien. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je beginnen? Als ondernemer kun je immers niet overal verstand van hebben. Eigenlijk zou je verwachten dat ondernemers hier al lang een structurele oplossing voor gevonden hebben. Niets is minder waar, maar er is gelukkig goed nieuws!

Want professionaliseren gaat in de kern over basale zaken……………..

Tot zover deel 1. Binnenkort verschijnt deel 2 op onze website.

Business coach en ondernemer drs Paul Joore RA bedacht de online Route ICR Management & Coaching Tool voor ondernemers. Route ICR is de eerste echte oplossing voor MKB governance en leidt via overzicht en inzicht naar grip op resultaat en groei. Paul schreef daarnaast ‘Succesvol groeien doe je zo!’. In eerste instantie gericht op ondernemers maar vanwege de begrijpelijke taal ook steeds meer gebruikt door medewerkers en studenten.

Over de schrijver
Paul Joore is de ambitieuze grondlegger en eigenaar van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. Paul Joore heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Als ondernemer, (interim) manager en als coach / adviseur. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van doelen. In de praktijk betekent dit inControl zijn in het proces van ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul Joore om dit dan maar zelf te gaan creëren. Met als missie zoveel mogelijk ondernemers te helpen om succesvol te zijn. Via een professionele, toegankelijke en vooral effectieve aanpak.Paul Joore: "Mijn passie is onbereikbare doelen haalbaar maken met een goed doordachte structuur en organisatie. De kick van het bereiken van het onmogelijke is onbetaalbaar!🔥"In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Daardoor realiseren zij ook hun ondernemersambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben?De Route ICR webapplicatie helpt ondernemers inControl te zijn in het proces van ambitie naar resultaat. Via een gestructureerd stappenplan en begrijpelijke ondersteuning in de gehele webapplicatie. Succesvol groeien door doelgerichte focus. Eerst beter, dan groter. Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt de ICR aanpak 14 dagen kosteloos proberen zonder enige verplichting!
Reactie plaatsen