Ambitieuze ondernemers hebben een lerende organisatie
Ambitieuze ondernemers hebben een lerende organisatie
in Groeien
1 min. leestijd

Ambitieuze ondernemers hebben een lerende organisatie

Gemotiveerde medewerkers door een lerende organisatie

Organisaties die in staat zijn om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden worden ‘lerende organisaties’ genoemd. In deze organisaties worden medewerkers gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen. Daardoor zijn zij flexibeler en passen zij zich gemakkelijker aan. 

Voor ambitieuze ondernemers is een lerende organisatie de norm. Zonder het te beseffen hebben veel bedrijven eigenlijk de ambitie om een lerende organisatie te zijn. Want hoe fijn is het om gemotiveerde medewerkers te hebben. Die elkaar blindelings kunnen vinden en zorgen dat alles in 1 keer goed gaat. Tijdig anticiperen op ontwikkelingen in de markt. En steeds weer zorgen dat je verwachtingen van klanten overtreft.

Het vreemde is dat veel directeuren en medewerkers leren nog altijd associëren met ‘school’. Jammer, want lerende organisaties zijn alerter en vergroten de kans op succes. Bovendien zijn zij zeker ook in een overspannen arbeidsmarkt een aantrekkelijkere werkgever. Talenten willen zich immers graag blijvend ontwikkelen. En waar kan dat beter dan in een lerende organisatie? Lerende organisaties halen dus meer potentie uit bestaande medewerkers. En zijn zo beter in staat personeel te behouden.

Learning on the job helpt ambitieuze ondernemers

Veel bedrijven zijn niet op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is als het gaat om het werken aan een betere organisatie. Het creëren van bewustzijn is daarom een belangrijke eerste stap op weg naar een lerende organisatie. Learning on the job is een mooie manier om dit bewustzijn te creëren. Én tegelijkertijd resultaten te boeken als organisatie. Zo ben je als organisatie in staat het nuttige met het aangename te verenigen. Individuele medewerkers leren en dragen bij aan een betere organisatie. 

Om learning on the job succesvol toe te passen zijn structuur en focus een belangrijke randvoorwaarde. Omdat je daarmee veel beter in staat bent om de verwachtingen van medewerker en team te managen. Een manier van werken beklijft namelijk pas met een herkenbaar en duidelijk houvast.

Bovendien is het belangrijk om successen te vieren. Enthousiasme over bereikte resultaten zorgt voor een sneeuwbaleffect binnen de organisatie. Besteed daarom vooral extra aandacht aan actieve medewerkers. En de door hen aangezwengelde verbeteringen en prestaties. Kortom, voor ambitieuze ondernemers is een lerende organisatie de norm.

Over de schrijver
Paul Joore is de ambitieuze grondlegger en eigenaar van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. Paul Joore heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Als ondernemer, (interim) manager en als coach / adviseur. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van doelen. In de praktijk betekent dit inControl zijn in het proces van ambitie naar resultaat. Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul Joore om dit dan maar zelf te gaan creëren. Met als missie zoveel mogelijk ondernemers te helpen om succesvol te zijn. Via een professionele, toegankelijke en vooral effectieve aanpak. Paul Joore: "Mijn passie is onbereikbare doelen haalbaar maken met een goed doordachte structuur en organisatie. De kick van het bereiken van het onmogelijke is onbetaalbaar!🔥" In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Daardoor realiseren zij ook hun ondernemersambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben? De Route ICR webapplicatie helpt ondernemers inControl te zijn in het proces van ambitie naar resultaat. Via een gestructureerd stappenplan en begrijpelijke ondersteuning in de gehele webapplicatie. Succesvol groeien door doelgerichte focus. Eerst beter, dan groter. Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt de ICR aanpak 14 dagen kosteloos proberen zonder enige verplichting!
Reactie plaatsen