Wat Larry Fink van BlackRock ons leert
Wat Larry Fink van BlackRock ons leert
2 min. leestijd

Wat Larry Fink van BlackRock ons leert

Waarde creëren voor alle belanghebbenden

Heel graag delen wij een passage uit Larry Fink’s jaarlijkse brief aan de CEO’s van bedrijven waarin BlackRock belegt. We doen dit met liefde en plezier omdat deze tekst grote parallellen vertoont met onze eigen Route ICR purpose.

Met Route ICR faciliteren wij namelijk online de groei van ondernemer, team én bedrijf. Dat doen we vanuit de door Larry Fink beschreven overtuiging. Maar wat wij on top of that óók doen, is je op een begrijpelijke manier uitleggen hóe je dit zo goed mogelijk in de praktijk brengt. Het zal logisch zijn dat je juist daarmee de kans van slagen aanzienlijk vergroot!

“Purpose en winst: een onlosmakelijk verband

Vorig jaar schreef ik dat elk bedrijf een kader moet hebben om in dit lastige klimaat op koers te blijven. En dat dit begint met een duidelijke integratie van de purpose (het oogmerk) van uw bedrijf in het businessmodel en de bedrijfsstrategie. Purpose is niet gewoon een slogan of een marketingcampagne; het is de fundamentele reden waarom het bedrijf bestaat. Wat het dag in dag uit doet om waarde te creëren voor alle belanghebbenden. Purpose is niet alleen het najagen van winst, maar de inspirerende kracht om winst te maken.

Winst is absoluut niet inconsistent met purpose. In feite zijn ze juist onlosmakelijk met elkaar verbonden. Winst is onmisbaar om een bedrijf in staat te stellen langdurig in het belang van alle betrokkenen te handelen. Niet alleen dat van de aandeelhouders, maar ook van de werknemers, de klanten en de gemeenschap.

Purpose brengt het management, werknemers en de gemeenschap op één lijn

Tegelijkertijd, wanneer een bedrijf werkelijk begrijpt en kan overbrengen wat zijn purpose is, functioneert het met de doelgerichtheid en strategische discipline die nodig zijn voor langdurige winstgevendheid. Purpose brengt het management, werknemers en de gemeenschap op één lijn. Het stimuleert ethisch gedrag en werpt een belangrijke barricade op voor handelen dat tegen het belang van betrokkenen ingaat. Purpose geeft richting aan de cultuur, biedt een kader voor consistente besluitvormingen en draagt uiteindelijk bij tot het op peil houden van rendementen op de lange termijn voor de aandeelhouders van uw bedrijf.”

Binnen de Route ICR aanpak hebben we het overigens niet over purpose, maar over de missie van je bedrijf. De gedachte achter de begrippen komt echter volledig overeen.

Bron: de brief die Larry Fink (CEO BlackRock) onlangs aan CEO’s van bedrijven waarin BlackRock belegt (totale belegd vermogen $6.300 mrd). De (originele) Engelstalige versie van deze brief lees je op BlackRock.com/CEOletter.

Over de schrijver
Paul Joore is de ambitieuze grondlegger en eigenaar van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. Paul Joore heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Als ondernemer, (interim) manager en als coach / adviseur. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van doelen. In de praktijk betekent dit inControl zijn in het proces van ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul Joore om dit dan maar zelf te gaan creëren. Met als missie zoveel mogelijk ondernemers te helpen om succesvol te zijn. Via een professionele, toegankelijke en vooral effectieve aanpak.Paul Joore: "Mijn passie is onbereikbare doelen haalbaar maken met een goed doordachte structuur en organisatie. De kick van het bereiken van het onmogelijke is onbetaalbaar!🔥"In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Daardoor realiseren zij ook hun ondernemersambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben?De Route ICR webapplicatie helpt ondernemers inControl te zijn in het proces van ambitie naar resultaat. Via een gestructureerd stappenplan en begrijpelijke ondersteuning in de gehele webapplicatie. Succesvol groeien door doelgerichte focus. Eerst beter, dan groter. Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt de ICR aanpak 14 dagen kosteloos proberen zonder enige verplichting!
Reactie plaatsen