Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet - deel 2 v
Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet - deel 2 van 2.
2 min. leestijd

Veel bedrijven willen groeien, maar omdat zij niet inControl zijn lukt dat niet - deel 2 van 2.

Geen of beperkt overzicht & inzicht leidt tot gebrek aan grip

In een economie die op volle toeren draait, gaat groeien een stuk eenvoudiger dan bij wind tegen. Maar dat wil niet zeggen dat bedrijven vanzelf ook succesvol zijn in hun groeiproces. Want groter worden, betekent ook dat er andere eisen aan de organisatie van je bedrijf worden gesteld. Doe je daar te weinig mee dan kan (willen) groeien een erg bittere smaak hebben. In 2 delen aandacht voor hoe je dit kunt voorkomen, vandaag deel 2.

Ter herinnering, we besloten deel 1 met deze tekst:
Dit houdt in dat, hoe groot of klein je bedrijf ook is, je altijd een professionele organisatie moet hebben om succesvol te kunnen groeien. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je beginnen? Als ondernemer kun je immers niet overal verstand van hebben. Eigenlijk zou je verwachten dat ondernemers hier al lang een structurele oplossing voor gevonden hebben. Niets is minder waar, maar er is gelukkig goed nieuws!

Want professionaliseren gaat in de kern over basale zaken. En stel je nu eens voor dat je deze basis verzamelt, volgens een wereldwijd gedragen model inricht en het via internet deelbaar maakt. Zodat iedere ondernemer zijn organisatie stap voor stap naar een hoger plan kan tillen. In het tempo dat bij de levensfase van het bedrijf past en altijd op tijdstippen die het beste passen bij de drukke agenda. Als je dat ook nog combineert met een zeer aantrekkelijke prijs, zou dat dan geen fantastische vernieuwing zijn?

Met Route ICR, de slimme checklist voor ondernemers, is het eindelijk zover. Dé oplossing die ondernemers 24/7 houvast biedt in hun groeiproces. Het Route ICR dashboard vertelt je namelijk in 1 oogopslag waar je staat met je bedrijf. Van daaruit wordt het je duidelijk gemaakt wat je beter moet doen en hoe je dat aan zou kunnen pakken. Alles wat je moet weten verpakt in een zeer professioneel en gebruiksvriendelijk model. Gecombineerd met duidelijke en verfrissende animatiefilmpjes en voorzien van eenvoudige uitleg.

Het geleerde breng je bovendien direct in de praktijk, zodat je bedrijf er direct voordeel van heeft. Een slimme checklist dus, met altijd overzicht & inzicht en ook nog een compleet draaiboek om je bedrijf in topvorm te krijgen en te houden. Ook zeer geschikt om je medewerkers in mee te nemen. En dat allemaal om te zorgen dat iedereen, van zzp-er tot (groot) familiebedrijf, een professionele organisatie heeft om daarmee structureel topprestaties te leveren.

Centraal in de Route ICR aanpak staat de InControlRating van je bedrijf. De ICR vertelt je steeds of je bedrijf in vorm is om topprestaties te leveren. Te vaak blijkt dat bedrijven niet verder komen dan een ICR 3, 4 of zelfs niet verder dan de laagste score ICR 5. En hoewel veel van deze bedrijven willen groeien, lukt dat niet omdat zij te weinig focus aanbrengen en niet inControl zijn.

Topondernemers zorgen er dan ook voor dat zij altijd een ICR 1 hebben. Dit doen zij omdat je daarmee de meeste kans maakt om een financieel gezond bedrijf te zijn. En dat zij dat doen is logisch want zoals we eerder al hebben vastgesteld is succesvolle groei alleen mogelijk in een financieel gezond bedrijf.

Tenslotte, of je nu ondernemer of medewerker bent, wij nodigen je van harte uit om via app.routeicr.com kosteloos kennis te maken met Route ICR. Want nu je weet wat er mogelijk is, laat je die kans op succesvolle groei toch niet glippen!!

Tot zover deel 2. Vorige maand verscheen deel 1.

Business coach en ondernemer drs Paul Joore RA bedacht de online Route ICR Management & Coaching Tool voor ondernemers. Route ICR is de eerste echte oplossing voor MKB governance en leidt via overzicht en inzicht naar grip op resultaat en groei. Paul schreef daarnaast ‘Succesvol groeien doe je zo!’. In eerste instantie gericht op ondernemers maar vanwege de begrijpelijke taal ook steeds meer gebruikt door medewerkers en studenten.

Over de schrijver
Paul Joore (geboren 1970) is een ambitieuze professional die gelooft in het delen van kennis om anderen beter te maken. In plaats van zekerheid in het bedrijfsleven koos hij ervoor om een online platform voor succesvol ondernemen te ontwikkelen. Paul is grondlegger en eigenaar van Route ICR. En daarmee ook van de Route ICR webapplicatie. Hij is een zeer ervaren ondernemerscoach én is zelf ondernemer. Hij wordt vooral gedreven door zijn overtuiging dat kennis, ervaring en vaardigheden delen de basis is voor groei. Want dat maakt mensen bewuster van de gevolgen van beslissingen die zij moeten nemen, zowel zakelijk als privé. En daarmee stuur je gedrag én stimuleer je groei.Als bedrijfseconoom en registeraccountant, legt hij eind vorige eeuw een sterke basis voor zijn zakelijke carrière bij de accountants tak van Arthur Andersen. Aansluitend is hij in allerlei (interim) management rollen actief in het bedrijfsleven, bij zowel beursgenoteerde als MKB bedrijven. Inmiddels ligt zijn focus reeds vele jaren op het helpen van ondernemers bij het realiseren van hun ambitie. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot groei coach én trainer on the job voor het MKB. Groeien staat hierbij voor beter én groter worden.Maar het knaagde aan Paul dat hij in zijn eentje maar een beperkt aantal ondernemers kon helpen met zijn kennis en ervaring. Daarom heeft hij zich jaren geleden ten doel gesteld om álle MKB bedrijven op een laagdrempelige en betaalbare manier van de benodigde kennis en vaardigheden te voorzien. Allereerst om de onwetendheid bij ondernemers om te zetten in bewustwording. En daarmee te zorgen dat zij begrijpen hoe zij hun eigen kwaliteiten en die van hun medewerkers effectiever en efficiënter kunnen inzetten in hun bedrijf. Als een fundament voor duurzaam ondernemen. Als een fundament voor duurzame groei.Na jaren pionieren, vele mooie gesprekken met allerlei partijen in de markt, tegenslagen vanuit alle hoeken (want die horen er ook bij!), en vooral heel veel ontwikkeluren, is de Route ICR webapplicatie inmiddels dé oplossing om het voorgaande te bereiken.‘Learning on the job’, of beter gezegd ‘learning by doing’ als basis voor een praktische invulling van MKB governance. Zo wordt de kans dat ondernemers (sneller) hun doelen bereiken aanzienlijk vergroot. Een hele mooie bijkomstigheid is dat meer kennis bij het MKB bijdraagt tot meer focus en daardoor leidt tot minder verspilling van energie en grondstoffen. Zo draagt een betere MKB governance ook nog eens bij aan een duurzamere wereld!Paul is tevens auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’.
Reactie plaatsen