Innovatie: succes of niet?
Innovatie: succes of niet?

Je hebt geweldige ideeën en ontwikkelt fantastische producten. En dan komt het succes vanzelf, of niet?

Succes is ambitie omzetten in realiteit. Maar wie of wat bepaalt wanneer een latente behoefte een acute behoefte wordt?

Je moet weten dat ik gewend ben om de lat hoog te leggen. Eigenlijk in alles wat ik doe (en dat is niet altijd handig!). Als partner van een mooie en lieve vrouw, vader van drie geweldige kinderen, maar zeker ook als ervaren professional en ondernemer, deel ik graag mijn ervaringen over een wezenlijke keuze in mijn leven. Met name om de minder sexy kant van ondernemen te laten zien. Waar niet alleen ik, maar heel veel ondernemers tegenaan lopen.

Normaal gesproken is concrete vraag uit de markt, de belangrijkste motivatie om een bedrijf te starten of om een bestaand bedrijf naar grotere hoogtes te doen stijgen. Vooral in mijn rol als mentor van Startupbootcamp, een accelerator programma voor start ups, heb ik zelf altijd benadrukt hoe belangrijk het is om je innovatieve oplossingen, zodanig te verpakken dat de markt deze ook daadwerkelijk oppikt.

Belangrijker nog is de hieraan voorafgaande vraag: is er überhaupt wel vraag naar je uitvinding? We gaan terug naar mijn eigen ervaringen op dit vlak. Want vanuit mijn eigen ervaringen, openbaar beschikbare onderzoeksresultaten, de ontwikkelingen in de wereld en de inrichting van de markt, zag ik een latente behoefte aan ondersteuning en begeleiding bij de mkb ondernemer.

Grootbedrijf vs MKB

Grote bedrijven huren dure adviseurs om structuur en focus aan te brengen in hun bedrijf om te zorgen dat de kosten omlaag gaan en de omzet omhoog: zorgen voor meer rendement dus. Dit rendement verdwijnt vervolgens in de zakken van de aandeelhouders. In het MKB is verreweg het grootste gedeelte zowel aandeelhouder als bestuurder cq manager van hun bedrijf. Vanuit mijn passie om mensen te helpen kwam ik op het idee om mijn kennis, ervaring en enthousiasme op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken voor de mkb ondernemer. Want als je het lef hebt om je droom na te jagen en alle risico’s op de koop toe te nemen, dan verdien je mijn respect en help ik je meer dan graag. Bovendien is het MKB de motor van de economie.

Mijn praktijkervaring zit vooral in het managen, coachen en begeleiden van mens & organisatie in de volle breedte van het bedrijf. Zorgen dat je grip hebt op het realiseren van je doelen. Dit alles naast een heel degelijke basis vanuit verschillende studies in combinatie met fantastische, meestal strak gestuurde, leerbedrijven.

Maar ga je in het MKB aan de slag, dan beland je in een heel andere wereld. In het MKB komt het er al snel op neer dat je de CEO ontzorgt op zo’n beetje alle vlakken wat niet zijn ‘ding’ is. Als een soort co piloot, of bakkenist van een motor met zijspan. De CEO stuurt en jij leert, inspireert, anticipeert en corrigeert zodat je in de hoogst mogelijke versnelling richting finish koerst.

Tegelijkertijd overheerst in het MKB echter de angst om adviseurs in te huren omdat op voorhand niet of onvoldoende duidelijk is wat het zal opleveren. Wél duidelijk is dat de uurtarieven vaak hoog zijn en daarmee is de drempel in de meeste gevallen te hoog om hulp in te huren.

Route ICR als eerste echte oplossing voor MKB governance

Alle genoemde elementen heb ik een tiental jaren geleden, in een virtuele blender gestopt. Met een helder, oppeppend en zeer smaakvol resultaat. Namelijk een professionele, laagdrempelige en toch betaalbare management tool. Waarmee ondernemers, samen met hun team, grotendeels zelfstandig kunnen werken aan betere prestaties. Zodat ze meer verdienen en meer waarde creëren.

Inmiddels hebben wij het bij ICR als onze missie gemaakt om zoveel mogelijk ondernemers te laten groeien, door een doelgerichte structuur aan te brengen in hun bedrijf. Groeien staat daarbij voor vooruitgang, zowel beter als groter worden. Gericht op de absolute basis met als ultiem doel uiteraard een beter rendement, (net zoals de grote bedrijven dat doen…) en waardecreatie.

Ondernemers zijn gewend aan het investeren in tijd. Want eigen uren inzetten om je droom realistisch te maken is de basis van ondernemerschap. Maar het duurt even voordat het gebruik maken van een online management tool het absolute vertrouwen van ondernemers wint. De markt pikt onze goede intenties en laagdrempelige oplossing voor MKB governance wel op. Maar het mag, nee het móet eigenlijk wel wat sneller gaan.

Geloof houden en doorzetten is en blijft dan ook de basis van succes… Óók voor mij en Route ICR. Maar dat we succesvol gaan zijn, staat buiten kijf!

Een passievolle groet,

Paul Joore

Route ICR, de eerste echte oplossing voor MKB governance in Nederland.

Over de schrijver
Paul Joore is de ambitieuze grondlegger en eigenaar van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. Paul Joore heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Als ondernemer, (interim) manager en als coach / adviseur. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van doelen. In de praktijk betekent dit inControl zijn in het proces van ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul Joore om dit dan maar zelf te gaan creëren. Met als missie zoveel mogelijk ondernemers te helpen om succesvol te zijn. Via een professionele, toegankelijke en vooral effectieve aanpak.Paul Joore: "Mijn passie is onbereikbare doelen haalbaar maken met een goed doordachte structuur en organisatie. De kick van het bereiken van het onmogelijke is onbetaalbaar!🔥"In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Daardoor realiseren zij ook hun ondernemersambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben?De Route ICR webapplicatie helpt ondernemers inControl te zijn in het proces van ambitie naar resultaat. Via een gestructureerd stappenplan en begrijpelijke ondersteuning in de gehele webapplicatie. Succesvol groeien door doelgerichte focus. Eerst beter, dan groter. Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt de ICR aanpak 14 dagen kosteloos proberen zonder enige verplichting!
Reactie plaatsen