Teamintuïtie versterken is een kerntaak
Teamintuïtie versterken is een kerntaak
2 min. leestijd

Teamintuïtie versterken is een kerntaak

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 tips die de teamintuïtie in jouw bedrijf versterken.

Vandaag tip 9: “Gebruik Route ICR als growth facilitator van jouw bedrijf. Én om tip 8 in de praktijk te brengen: ontwikkel hiermee teamintuïtie, lever topprestaties en maak je ambities en dromen waar.”

Het zal geen verrassing voor je zijn dat je hoge bedrijfsgroei enkel realiseert door de inzet van personeel. Daarbij is teamintuïtie nodig om je met je bedrijf te onderscheiden van de middelmaat. Maar daar moet wel altijd aan worden gewerkt. Route ICR is een geweldig hulpmiddel om als ondernemer het maximale uit jezelf en uit de mensen om je heen te halen.

Zonder overzicht en inzicht kun je geen leiding geven aan je team. Het is van belang dat je als ondernemer inzicht hebt in de geleverde prestaties, de cijfers, de processen, de bedrijfscultuur. Hoe hangt alles samen? Hoe sturen we het gedrag van de medewerkers in de gewenste richting? De ondernemer formuleert in samenwerking met zijn (kern-) team waar hij met zijn bedrijf naar toe wil. En hoe de route om dit te realiseren gaat lopen. Vervolgens is de tijd rijp voor de maatregelen die de processen meetbaar maken, beheersbaar maken en uiteindelijk ook verbeteren.

Het werken aan een gedeelde visie én het doorvertalen ervan naar alle processen is een dynamisch groeiproces dat nooit stopt. Ondernemers maken nog (te) beperkt gebruik van tooling die in de loop der jaren is ontwikkeld. Tooling die helpt om door middel van een gedeelde visie, een goede organisatie en een strakke structuur het groeiproces van hun bedrijf in goede banen te leiden.

Route ICR is dé online alles-in-één oplossing om de teamintuïtie van je bedrijf te versterken. En te groeien als ondernemer én bedrijf. Eerst beter, dan groter. Route ICR biedt precies die kennis die nodig is om het groeiproces van je bedrijf in goede banen te leiden. Zo hoef je niet zelf aan de slag om uit een oneindig aanbod van informatie alle benodigde kennis te filteren. Route ICR is bovendien zodanig gestructureerd dat je altijd overzicht en inzicht hebt. Zo bespaar je kostbare tijd die je bijvoorbeeld aan innovatie kunt besteden.

Route ICR is dus een geordend geheel van kennis en ervaring. Op zodanige wijze met jou gedeeld dat dat er overzicht en duidelijkheid is voor ondernemer én teamleden. Zo is het eenvoudiger om doorlopend te werken aan een gedeelde visie en aanpak. Die tot zoveel mogelijk intuïtieve beslissingen van alle teamleden leidt: teamintuïtie dus. Want zonder dat is hoge bedrijfsgroei onmogelijk!

Waar de meeste management dashboards terugkijken, kijk je met Route ICR vooruit. Via de InControlRating van je bedrijf weet je op ieder moment in welke mate je aanpak het groeiproces van beter en groter te worden stimuleert. Daarmee geeft het ook inzicht in de mate waarin jouw organisatie sterker of minder sterk is dan die van de concurrentie. En zo weet je altijd waar je staat en waar je aan moet werken om de kans op hoge bedrijfsgroei te vergroten!

Vraag: Is ‘het versterken van de teamintuïtie’ al een kerntaak binnen jouw bedrijf?

Over de schrijver
Paul Joore (geboren 1970) is een ambitieuze professional die gelooft in het delen van kennis om anderen beter te maken. In plaats van zekerheid in het bedrijfsleven koos hij ervoor om een online platform voor succesvol ondernemen te ontwikkelen. Paul is grondlegger en eigenaar van Route ICR. En daarmee ook van de Route ICR webapplicatie. Hij is een zeer ervaren ondernemerscoach én is zelf ondernemer. Hij wordt vooral gedreven door zijn overtuiging dat kennis, ervaring en vaardigheden delen de basis is voor groei. Want dat maakt mensen bewuster van de gevolgen van beslissingen die zij moeten nemen, zowel zakelijk als privé. En daarmee stuur je gedrag én stimuleer je groei.Als bedrijfseconoom en registeraccountant, legt hij eind vorige eeuw een sterke basis voor zijn zakelijke carrière bij de accountants tak van Arthur Andersen. Aansluitend is hij in allerlei (interim) management rollen actief in het bedrijfsleven, bij zowel beursgenoteerde als MKB bedrijven. Inmiddels ligt zijn focus reeds vele jaren op het helpen van ondernemers bij het realiseren van hun ambitie. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot groei coach én trainer on the job voor het MKB. Groeien staat hierbij voor beter én groter worden.Maar het knaagde aan Paul dat hij in zijn eentje maar een beperkt aantal ondernemers kon helpen met zijn kennis en ervaring. Daarom heeft hij zich jaren geleden ten doel gesteld om álle MKB bedrijven op een laagdrempelige en betaalbare manier van de benodigde kennis en vaardigheden te voorzien. Allereerst om de onwetendheid bij ondernemers om te zetten in bewustwording. En daarmee te zorgen dat zij begrijpen hoe zij hun eigen kwaliteiten en die van hun medewerkers effectiever en efficiënter kunnen inzetten in hun bedrijf. Als een fundament voor duurzaam ondernemen. Als een fundament voor duurzame groei.Na jaren pionieren, vele mooie gesprekken met allerlei partijen in de markt, tegenslagen vanuit alle hoeken (want die horen er ook bij!), en vooral heel veel ontwikkeluren, is de Route ICR webapplicatie inmiddels dé oplossing om het voorgaande te bereiken.‘Learning on the job’, of beter gezegd ‘learning by doing’ als basis voor een praktische invulling van MKB governance. Zo wordt de kans dat ondernemers (sneller) hun doelen bereiken aanzienlijk vergroot. Een hele mooie bijkomstigheid is dat meer kennis bij het MKB bijdraagt tot meer focus en daardoor leidt tot minder verspilling van energie en grondstoffen. Zo draagt een betere MKB governance ook nog eens bij aan een duurzamere wereld!Paul is tevens auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’.
Reactie plaatsen