Teamintuïtie is de sleutel tot hoge bedrijfsgroei
Teamintuïtie is de sleutel tot hoge bedrijfsgroei
2 min. leestijd

Teamintuïtie is de sleutel tot hoge bedrijfsgroei

Wekelijks besteden we in onze blog aandacht aan de 9 tips die de teamintuïtie in jouw bedrijf versterken.

Vandaag tip 1: “Je kunt alleen een hoge bedrijfsgroei realiseren door de inzet van personeel: en teamintuïtie onderscheidt de top van middelmaat, maar daar moet wel altijd aan worden gewerkt.”

Recente onderzoeken laten zien dat een grote groep ondernemers niet of nauwelijks groeit met hun bedrijf. Omdat zij onvoldoende ambitieuze doelen durven te stellen. Blijkbaar is één van de redenen hiervoor dat zij angstig zijn om (meer) personeel in te zetten. Dat is jammer natuurlijk, want hoe ga je dan die ondernemersdromen werkelijkheid laten worden.

Immers, als je weet dat teamintuïtie de top onderscheidt van middelmaat én dat je hoge bedrijfsgroei alleen kunt realiseren door de inzet van personeel….dan trek je onmiddellijk de conclusie dat teamintuïtie de sleutel is tot hoge bedrijfsgroei. Het goede nieuws is dat je teamintuïtie kunt ontwikkelen, maar dan moet je wel bereid zijn om daar altijd aan te werken.

Maar hoe pak je dat dan aan? De waan van de dag regeert bij de meeste bedrijven en onwetendheid is alom aanwezig als het gaat over dit soort onderwerpen.

En als deze onwetendheid zelfs tot angsten leidt, dan begrijpen wij heel goed dat je voorzichtig bent als ondernemer en geen écht ambitieuze doelen durft te stellen. Want hoe zou je die doelen ooit kunnen waarmaken als je voortdurend angstig bent om (meer) personeel in te zetten? Maar gelukkig is er toch echt een oplossing.

We gaan er gemakshalve vanuit dat je voldoet aan de minimumeisen die de kans op succesvol ondernemerschap vergroten (zie ook 1.1 van Succesvol groeien doe je zo!). Dan is het aansluitend een goed begin om eerst zélf heel goed te weten waar je staat én richting te geven aan waar je heen wilt met je bedrijf. Je speelveld afbakenen en zorgen voor focus dus. Want als je dit voor jezelf niet eens duidelijk hebt, hoe kun je dan de koers bepalen en vasthouden? En dan is het ook meer dan logisch dat je (toekomstig) personeel al helemaal niet weet wat er van hen wordt verwacht….

Deze stap vraagt om visie en ook om lef. Met name omdat je hiermee op voorhand keuzes maakt van waar je WEL actief mee aan de slag gaat en dus ook waar je NIET actief mee aan de slag gaat. Maar dat is tegelijkertijd de enige manier om focus te creëren in je bedrijfsvoering. Want wie niet kiest, verliest! Zorg er dus voor dat je het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf in de markt heel goed kent. Veel succes met de uitvoering!

Vraag: Hoe ambitieus zijn de doelen die jij stelt met je bedrijf?

Over de schrijver
Paul Joore (geboren 1970) is een ambitieuze & idealistische professional. Dit heeft hij hard gemaakt, als grondlegger en eigenaar van Route ICR. En daarmee ook van de Route ICR webapplicatie. Hij is een zeer ervaren ondernemerscoach én is zelf ondernemer. Hij wordt vooral gedreven door zijn overtuiging dat kennis, ervaring en vaardigheden delen de basis is voor groei. Want dat maakt mensen bewuster van de gevolgen van beslissingen die zij moeten nemen, zowel zakelijk als privé. En daarmee stuur je gedrag én stimuleer je groei.Als bedrijfseconoom en registeraccountant, legt hij eind vorige eeuw een sterke basis voor zijn zakelijke carrière bij de accountants tak van Arthur Andersen. Aansluitend is hij in allerlei (interim) management rollen actief in het bedrijfsleven, bij zowel beursgenoteerde als MKB bedrijven. Inmiddels ligt zijn focus reeds vele jaren op het helpen van ondernemers bij het realiseren van hun ambitie. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot groei coach én trainer on the job voor het MKB. Groeien staat hierbij voor beter én groter worden.Maar het knaagde aan Paul dat hij in zijn eentje maar een beperkt aantal ondernemers kon helpen met zijn kennis en ervaring. Daarom heeft hij zich jaren geleden ten doel gesteld om álle MKB bedrijven op een laagdrempelige en betaalbare manier van de benodigde kennis en vaardigheden te voorzien. Allereerst om de onwetendheid bij ondernemers om te zetten in bewustwording. En daarmee te zorgen dat zij begrijpen hoe zij hun eigen kwaliteiten en die van hun medewerkers effectiever en efficiënter kunnen inzetten in hun bedrijf. Als een fundament voor duurzaam ondernemen. Als een fundament voor duurzame groei.Na jaren pionieren, vele mooie gesprekken met allerlei partijen in de markt, tegenslagen vanuit alle hoeken, en vooral heel veel ontwikkeluren, is de Route ICR webapplicatie inmiddels dé oplossing om het voorgaande te bereiken.‘Learning on the job’, of beter gezegd ‘learning by doing’ als basis voor een praktische invulling van MKB governance. Zo wordt de kans dat ondernemers (sneller) hun doelen bereiken aanzienlijk vergroot. Een hele mooie bijkomstigheid is dat meer kennis bij het MKB bijdraagt tot meer focus en daardoor leidt tot minder verspilling van energie en grondstoffen. Zo draagt een betere MKB governance ook nog eens bij aan een duurzamere wereld!Paul is tevens auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’.
Reactie plaatsen