Stevig fundament onder internet marketing
Stevig fundament onder internet marketing

Een stevig fundament onder internet marketing. Dat is echt nodig. Want een leven zonder internet kunnen we ons toch niet meer voorstellen. Toch zijn we geneigd onvoldoende met scherp te schieten als het gaat over het gebruik van internet marketing. Uit eigen ervaring weet ik dat het beter kan en dus ook móet.

Laten we bij het begin beginnen, namelijk je website. Iedereen heeft tegenwoordig een website. Het maakt niet uit of je groot bent of klein, je wilt online zichtbaar en vindbaar zijn. En soms zelfs ook online verkopen. Alleen al om die redenen zullen zoekmachines altijd blijven bestaan. Want als gebruiker van het internet, wil je geholpen worden bij alles waarnaar je op zoek bent. Maar hoe pikt de zoekmachine jouw website of jouw webpagina’s eruit? En hoe beïnvloeden we de ranking in de zoekresultaten?

Juist omdat het zo druk is op het internet, is het zo belangrijk dat je website en bijbehorende pagina’s goed gevonden worden. Internet marketing kent met SEO (Search Engine Optimization) eigenlijk het belangrijkste fundament onder internet marketing. We gaan er hierbij gemakshalve vanuit dat je strategisch marketing plan in zijn algemeenheid strak op papier staat. Als dat niet zo is, dan is het verstandig om daar eerst serieus werk van te maken (voor hulp zie objective 11 binnen de Route ICR webapplicatie).

Binnen Route ICR zijn we op zoek geweest naar een oplossing waarmee we onze eigen website eenvoudig konden inrichten én bijhouden/vernieuwen. Maar waarmee we tevens ondersteund werden in de SEO prestaties en in het bouwen van de juiste marketingfunnels. Na voors en tegens van verschillende partijen in de markt gewogen te hebben, zijn wij uitgekomen bij Phoenix B.V.. Phoenix is onderdeel van de IMU (Internet Marketing Unie) organisatie en is de ideale website software om hoog te scoren in Google (SEO). Én om de meest effectieve landingspagina’s en marketingfunnels te maken. Ik raad je aan om het gratis e-book ‘Winnen in google’ te downloaden. De logica en begrijpelijke uitleg van de materie spreken mij persoonlijk zeer aan.

Bovendien past hun doelgerichte internet marketing aanpak heel erg bij onze eigen integrale Route ICR management aanpak. Een aanrader dus!

Over de schrijver
Paul Joore (geboren 1970) is een ambitieuze & idealistische professional. Dit heeft hij hard gemaakt, als grondlegger en eigenaar van Route ICR. En daarmee ook van de Route ICR webapplicatie. Hij is een zeer ervaren ondernemerscoach én is zelf ondernemer. Hij wordt vooral gedreven door zijn overtuiging dat kennis, ervaring en vaardigheden delen de basis is voor groei. Want dat maakt mensen bewuster van de gevolgen van beslissingen die zij moeten nemen, zowel zakelijk als privé. En daarmee stuur je gedrag én stimuleer je groei.Als bedrijfseconoom en registeraccountant, legt hij eind vorige eeuw een sterke basis voor zijn zakelijke carrière bij de accountants tak van Arthur Andersen. Aansluitend is hij in allerlei (interim) management rollen actief in het bedrijfsleven, bij zowel beursgenoteerde als MKB bedrijven. Inmiddels ligt zijn focus reeds vele jaren op het helpen van ondernemers bij het realiseren van hun ambitie. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot groei coach én trainer on the job voor het MKB. Groeien staat hierbij voor beter én groter worden.Maar het knaagde aan Paul dat hij in zijn eentje maar een beperkt aantal ondernemers kon helpen met zijn kennis en ervaring. Daarom heeft hij zich jaren geleden ten doel gesteld om álle MKB bedrijven op een laagdrempelige en betaalbare manier van de benodigde kennis en vaardigheden te voorzien. Allereerst om de onwetendheid bij ondernemers om te zetten in bewustwording. En daarmee te zorgen dat zij begrijpen hoe zij hun eigen kwaliteiten en die van hun medewerkers effectiever en efficiënter kunnen inzetten in hun bedrijf. Als een fundament voor duurzaam ondernemen. Als een fundament voor duurzame groei.Na jaren pionieren, vele mooie gesprekken met allerlei partijen in de markt, tegenslagen vanuit alle hoeken, en vooral heel veel ontwikkeluren, is de Route ICR webapplicatie inmiddels dé oplossing om het voorgaande te bereiken.‘Learning on the job’, of beter gezegd ‘learning by doing’ als basis voor een praktische invulling van MKB governance. Zo wordt de kans dat ondernemers (sneller) hun doelen bereiken aanzienlijk vergroot. Een hele mooie bijkomstigheid is dat meer kennis bij het MKB bijdraagt tot meer focus en daardoor leidt tot minder verspilling van energie en grondstoffen. Zo draagt een betere MKB governance ook nog eens bij aan een duurzamere wereld!Paul is tevens auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’.
Reactie plaatsen