Niet Zichtbaar = Geen Aandacht
Niet Zichtbaar = Geen Aandacht

Wat niet zichtbaar is, krijgt geen aandacht

Als ik mensen vertel over de online Route ICR App krijg ik regelmatig de vraag of ondernemers eigenlijk wel wíllen werken aan hun organisatie. Want “daar is toch geen tijd voor”, “dat kost geld” en nog meer van die dooddoeners. Maar blijkbaar is er een oorzaak voor deze ogenschijnlijke laksheid. En die deel ik graag met je.

Als reactie op bovenstaande vraag geef ik altijd terug dat als je echte ambitie hebt als ondernemer, je er ook alles aan moet doen om succesvol te zijn. Net zoals topsporters het uiterste van zichzelf vragen om er te staan op de wedstrijddag, zo moeten ook ondernemers serieus met hun ‘sport’ bezig zijn. Zodat ze er altijd staan voor hun ideale klanten.

Als het goed is ben je ondernemer geworden om klanten blij te maken. En blije klanten vertellen tegen anderen hoe blij ze worden dat ze bij jou mógen kopen. Zodat het steeds drukker wordt en jouw bedrijf groeit. Maar dat lukt alleen als je organisatie groeit, als je als team steeds een beetje beter wordt.

Visualiseer ‘de organisatie’

In de praktijk blijkt vaak dat het niet kunnen visualiseren van ‘de organisatie’ ervoor zorgt dat er geen of te weinig aandacht naar uitgaat. Met andere woorden: wat niet zichtbaar is, krijgt geen aandacht. Geen laksheid dus, maar een begrijpelijke reden om niet voortdurend te werken aan je organisatie. De oplossing is dus om ‘de organisatie’ op een praktische manier zichtbaar te maken. Zorg daarom dat je altijd werkt vanuit een vaste en herkenbare structuur. Want dat is de basis voor een steeds betere focus, die je doorvertaalt naar alle processen. Accepteer vooral ook dat werken aan je organisatie een dynamisch proces is. Het houdt dus nooit op. Want de wereld verandert, dus moet jouw organisatie tijdig mee!

Persoonlijk haal ik enorm veel voldoening uit het werken met ondernemers die het maximale uit hun organisatie willen halen. Want net als topsporters laten zij niets aan het toeval over bij het najagen van hun ambitie. Het is dan ook niet toevallig dat de Route ICR aanpak dagelijks zijn toegevoegde waarde bewijst voor deze groep. Eigenlijk streef je, net als Oranje onder Koeman, naar ingebouwde zekerheden en automatismen om topprestaties te leveren. Zodat in jouw bedrijf alles in 1 keer goed gaat, op tijd en tegen de laagste kosten. Reserveer daarom wekelijks tijd in de agenda van jou (en je teamgenoten) om hier stapsgewijs aan te werken. Zo groeien jullie als team en als bedrijf!

Over de schrijver
Paul Joore is de ambitieuze grondlegger en eigenaar van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. Paul Joore heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Als ondernemer, (interim) manager en als coach / adviseur. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van doelen. In de praktijk betekent dit inControl zijn in het proces van ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul Joore om dit dan maar zelf te gaan creëren. Met als missie zoveel mogelijk ondernemers te helpen om succesvol te zijn. Via een professionele, toegankelijke en vooral effectieve aanpak.Paul Joore: "Mijn passie is onbereikbare doelen haalbaar maken met een goed doordachte structuur en organisatie. De kick van het bereiken van het onmogelijke is onbetaalbaar!🔥"In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Daardoor realiseren zij ook hun ondernemersambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben?De Route ICR webapplicatie helpt ondernemers inControl te zijn in het proces van ambitie naar resultaat. Via een gestructureerd stappenplan en begrijpelijke ondersteuning in de gehele webapplicatie. Succesvol groeien door doelgerichte focus. Eerst beter, dan groter. Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt de ICR aanpak 14 dagen kosteloos proberen zonder enige verplichting!
Reactie plaatsen