Niet Zichtbaar = Geen Aandacht
Niet Zichtbaar = Geen Aandacht

Als ik mensen vertel over de online Route ICR App krijg ik regelmatig de vraag of ondernemers eigenlijk wel wíllen werken aan hun organisatie. Want “daar is toch geen tijd voor”, “dat kost geld” en nog meer van die dooddoeners. Maar blijkbaar is er een oorzaak voor deze ogenschijnlijke laksheid. En die deel ik graag met je.

Als reactie op bovenstaande vraag geef ik altijd terug dat als je echte ambitie hebt als ondernemer, je er ook alles aan moet doen om succesvol te zijn. Net zoals topsporters het uiterste van zichzelf vragen om er te staan op de wedstrijddag, zo moeten ook ondernemers serieus met hun ‘sport’ bezig zijn. Zodat ze er altijd staan voor hun ideale klanten.

Als het goed is ben je ondernemer geworden om klanten blij te maken. En blije klanten vertellen tegen anderen hoe blij ze worden dat ze bij jou mógen kopen. Zodat het steeds drukker wordt en jouw bedrijf groeit. Maar dat lukt alleen als je organisatie groeit, als je als team steeds een beetje beter wordt.

In de praktijk blijkt vaak dat het niet kunnen visualiseren van ‘de organisatie’ ervoor zorgt dat er geen of te weinig aandacht naar uitgaat. Met andere woorden: wat niet zichtbaar is, krijgt geen aandacht. Geen laksheid dus, maar een begrijpelijke reden om niet voortdurend te werken aan je organisatie. De oplossing is dus om ‘de organisatie’ op een praktische manier zichtbaar te maken. Zorg daarom dat je altijd werkt vanuit een vaste en herkenbare structuur. Want dat is de basis voor een steeds betere focus, die je doorvertaalt naar alle processen. Accepteer vooral ook dat werken aan je organisatie een dynamisch proces is. Het houdt dus nooit op. Want de wereld verandert, dus moet jouw organisatie tijdig mee!

Persoonlijk haal ik enorm veel voldoening uit het werken met ondernemers die het maximale uit hun organisatie willen halen. Want net als topsporters laten zij niets aan het toeval over bij het najagen van hun ambitie. Het is dan ook niet toevallig dat de Route ICR aanpak dagelijks zijn toegevoegde waarde bewijst voor deze groep. Eigenlijk streef je, net als Oranje onder Koeman, naar ingebouwde zekerheden en automatismen om topprestaties te leveren. Zodat in jouw bedrijf alles in 1 keer goed gaat, op tijd en tegen de laagste kosten. Reserveer daarom wekelijks tijd in de agenda van jou (en je teamgenoten) om hier stapsgewijs aan te werken. Zo groeien jullie als team en als bedrijf!

Over de schrijver
Paul Joore (geboren 1970) is een ambitieuze & idealistische professional. Dit heeft hij hard gemaakt, als grondlegger en eigenaar van Route ICR. En daarmee ook van de Route ICR webapplicatie. Hij is een zeer ervaren ondernemerscoach én is zelf ondernemer. Hij wordt vooral gedreven door zijn overtuiging dat kennis, ervaring en vaardigheden delen de basis is voor groei. Want dat maakt mensen bewuster van de gevolgen van beslissingen die zij moeten nemen, zowel zakelijk als privé. En daarmee stuur je gedrag én stimuleer je groei.Als bedrijfseconoom en registeraccountant, legt hij eind vorige eeuw een sterke basis voor zijn zakelijke carrière bij de accountants tak van Arthur Andersen. Aansluitend is hij in allerlei (interim) management rollen actief in het bedrijfsleven, bij zowel beursgenoteerde als MKB bedrijven. Inmiddels ligt zijn focus reeds vele jaren op het helpen van ondernemers bij het realiseren van hun ambitie. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot groei coach én trainer on the job voor het MKB. Groeien staat hierbij voor beter én groter worden.Maar het knaagde aan Paul dat hij in zijn eentje maar een beperkt aantal ondernemers kon helpen met zijn kennis en ervaring. Daarom heeft hij zich jaren geleden ten doel gesteld om álle MKB bedrijven op een laagdrempelige en betaalbare manier van de benodigde kennis en vaardigheden te voorzien. Allereerst om de onwetendheid bij ondernemers om te zetten in bewustwording. En daarmee te zorgen dat zij begrijpen hoe zij hun eigen kwaliteiten en die van hun medewerkers effectiever en efficiënter kunnen inzetten in hun bedrijf. Als een fundament voor duurzaam ondernemen. Als een fundament voor duurzame groei.Na jaren pionieren, vele mooie gesprekken met allerlei partijen in de markt, tegenslagen vanuit alle hoeken, en vooral heel veel ontwikkeluren, is de Route ICR webapplicatie inmiddels dé oplossing om het voorgaande te bereiken.‘Learning on the job’, of beter gezegd ‘learning by doing’ als basis voor een praktische invulling van MKB governance. Zo wordt de kans dat ondernemers (sneller) hun doelen bereiken aanzienlijk vergroot. Een hele mooie bijkomstigheid is dat meer kennis bij het MKB bijdraagt tot meer focus en daardoor leidt tot minder verspilling van energie en grondstoffen. Zo draagt een betere MKB governance ook nog eens bij aan een duurzamere wereld!Paul is tevens auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’.
Reactie plaatsen