Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken
Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken

Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken

MKB governance is voor de meeste MKB bedrijven een ‘ver van mijn bed show’. Maatregelen van goed bestuur zijn met andere woorden (nog) geen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Vooral explosieve groei en/of eisen van buitenaf, bijvoorbeeld van een externe financier, veranderen dit tot op heden. Met name om kans op en impact van risico’s beheersbaar te maken. Vreemd eigenlijk, want in de basis wil iedere ondernemer succesvol zijn en al zeker niet falen. Daarmee is MKB governance dus eigenlijk relevant voor iedere ondernemer: het gaat namelijk over het grip hebben op het realiseren van de ondernemersambitie. En daar komt nogal wat bij kijken. De komende tijd besteden wij daarom volop aandacht aan dit onontgonnen gebied in ondernemersland.

Vandaag deelt Route ICR het achtste artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’

Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken

Amsterdam, 20 oktober 2021 – Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag deelt Route ICR het achtste artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Je weet nu dat je met een integrale management aanpak in staat bent om grip te hebben op het realiseren van je ondernemersambitie. Via de ICR score van je bedrijf geef je op gestructureerde wijze richting aan je ondernemingsplan en daaruit voortvloeiende verbeteracties. Belangrijk is dat je hierbij wordt ondersteund door e-learning en doe-het-zelf coaching. Met als resultaat een hoogontwikkelde teamintuïtie, een goed geoliede machine, waardoor je sneller je doelen bereikt.

E-learning om de juiste inzichten te krijgen

Learning by doing is dé manier om de prestaties van je bedrijf structureel te verbeteren. Door het maximale uit jezelf, je team en je organisatie te halen. In de Route ICR webapplicatie heb je via e-learning steeds de juiste kennis, ervaring en vaardigheden tot je beschikking. Op een praktische en laagdrempelige manier. Luchtige animatiefilmpjes maken op het eerste gezicht ingewikkelde zaken toch begrijpelijk. En alle gebruikte begrippen worden duidelijk toegelicht. Zodat er geen vraagtekens meer zijn en je in staat bent het geleerde toe te passen in je organisatie. Zodat de materie echt gaat leven.

Doe-het-zelf coaching leidt tot procesoptimalisatie

Via de ICR score van je bedrijf coach je jezelf, je team en je organisatie. En geef je vanuit de 33 ICR objectives richting aan verbeteracties. Tel alle tijd die in organisaties wordt verspild aan de verkeerde dingen eens bij elkaar op. Als je in kleine overzichtelijke stapjes zorgt dat die verspilling minder wordt, dan is dat de investering meer dan waard. En via de verkregen inzichten zie je hoeveel invloed je kunt uitoefenen op het succes van je bedrijf. De aanpak per objective, maar toch in onderlinge samenhang met de andere 32 objectives, komt tot stand in een iteratief proces tussen ondernemer en team. Ondersteund door de Route ICR webapplicatie zorgt deze interactie voor doorlopende voeding van het verbeterplan en daarmee voor procesoptimalisatie.

Doelgericht ondernemen in de aderen van alle medewerkers

Het expliciet vastleggen van visie & aanpak in de Route ICR webapplicatie, dwingt een doelgerichte bedrijfsvoering af. Hierdoor is er focus en ontstaan er automatismen in de keuzes die worden gemaakt op de werkvloer. Verwachtingen managen is nu een proces wat ondernemer en team samen doorleven. En doelgericht ondernemen zit in de aderen van alle medewerkers. Dus met e-learning & DHZ coaching als instrumenten van MKB governance bereik je sneller je doelen. En daarmee is een zeer belangrijke randvoorwaarde voor succesvolle invulling van MKB governance in de praktijk een feit!

Over de schrijver
Paul Joore is de ambitieuze grondlegger en eigenaar van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. Paul Joore heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Als ondernemer, (interim) manager en als coach / adviseur. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van doelen. In de praktijk betekent dit inControl zijn in het proces van ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul Joore om dit dan maar zelf te gaan creëren. Met als missie zoveel mogelijk ondernemers te helpen om succesvol te zijn. Via een professionele, toegankelijke en vooral effectieve aanpak.Paul Joore: "Mijn passie is onbereikbare doelen haalbaar maken met een goed doordachte structuur en organisatie. De kick van het bereiken van het onmogelijke is onbetaalbaar!🔥"In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Daardoor realiseren zij ook hun ondernemersambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben?De Route ICR webapplicatie helpt ondernemers inControl te zijn in het proces van ambitie naar resultaat. Via een gestructureerd stappenplan en begrijpelijke ondersteuning in de gehele webapplicatie. Succesvol groeien door doelgerichte focus. Eerst beter, dan groter. Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt de ICR aanpak 14 dagen kosteloos proberen zonder enige verplichting!
Reactie plaatsen