Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken
Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken

Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken

MKB governance is voor de meeste MKB bedrijven een ‘ver van mijn bed show’. Maatregelen van goed bestuur zijn met andere woorden (nog) geen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Vooral explosieve groei en/of eisen van buitenaf, bijvoorbeeld van een externe financier, veranderen dit tot op heden. Met name om kans op en impact van risico’s beheersbaar te maken. Vreemd eigenlijk, want in de basis wil iedere ondernemer succesvol zijn en al zeker niet falen. Daarmee is MKB governance dus eigenlijk relevant voor iedere ondernemer: het gaat namelijk over het grip hebben op het realiseren van de ondernemersambitie. En daar komt nogal wat bij kijken. De komende tijd besteden wij daarom volop aandacht aan dit onontgonnen gebied in ondernemersland.

Vandaag deelt Route ICR het achtste artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’

Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken

Amsterdam, 20 oktober 2021 – Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag deelt Route ICR het achtste artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Je weet nu dat je met een integrale management aanpak in staat bent om grip te hebben op het realiseren van je ondernemersambitie. Via de ICR score van je bedrijf geef je op gestructureerde wijze richting aan je ondernemingsplan en daaruit voortvloeiende verbeteracties. Belangrijk is dat je hierbij wordt ondersteund door e-learning en doe-het-zelf coaching. Met als resultaat een hoogontwikkelde teamintuïtie, een goed geoliede machine, waardoor je sneller je doelen bereikt.

E-learning om de juiste inzichten te krijgen

Learning by doing is dé manier om de prestaties van je bedrijf structureel te verbeteren. Door het maximale uit jezelf, je team en je organisatie te halen. In de Route ICR webapplicatie heb je via e-learning steeds de juiste kennis, ervaring en vaardigheden tot je beschikking. Op een praktische en laagdrempelige manier. Luchtige animatiefilmpjes maken op het eerste gezicht ingewikkelde zaken toch begrijpelijk. En alle gebruikte begrippen worden duidelijk toegelicht. Zodat er geen vraagtekens meer zijn en je in staat bent het geleerde toe te passen in je organisatie. Zodat de materie echt gaat leven.

Doe-het-zelf coaching leidt tot procesoptimalisatie

Via de ICR score van je bedrijf coach je jezelf, je team en je organisatie. En geef je vanuit de 33 ICR objectives richting aan verbeteracties. Tel alle tijd die in organisaties wordt verspild aan de verkeerde dingen eens bij elkaar op. Als je in kleine overzichtelijke stapjes zorgt dat die verspilling minder wordt, dan is dat de investering meer dan waard. En via de verkregen inzichten zie je hoeveel invloed je kunt uitoefenen op het succes van je bedrijf. De aanpak per objective, maar toch in onderlinge samenhang met de andere 32 objectives, komt tot stand in een iteratief proces tussen ondernemer en team. Ondersteund door de Route ICR webapplicatie zorgt deze interactie voor doorlopende voeding van het verbeterplan en daarmee voor procesoptimalisatie.

Doelgericht ondernemen in de aderen van alle medewerkers

Het expliciet vastleggen van visie & aanpak in de Route ICR webapplicatie, dwingt een doelgerichte bedrijfsvoering af. Hierdoor is er focus en ontstaan er automatismen in de keuzes die worden gemaakt op de werkvloer. Verwachtingen managen is nu een proces wat ondernemer en team samen doorleven. En doelgericht ondernemen zit in de aderen van alle medewerkers. Dus met e-learning & DHZ coaching als instrumenten van MKB governance bereik je sneller je doelen. En daarmee is een zeer belangrijke randvoorwaarde voor succesvolle invulling van MKB governance in de praktijk een feit!

Over de schrijver
Paul Joore (geboren 1970) is een ambitieuze & idealistische professional. Dit heeft hij hard gemaakt, als grondlegger en eigenaar van Route ICR. En daarmee ook van de Route ICR webapplicatie. Hij is een zeer ervaren ondernemerscoach én is zelf ondernemer. Hij wordt vooral gedreven door zijn overtuiging dat kennis, ervaring en vaardigheden delen de basis is voor groei. Want dat maakt mensen bewuster van de gevolgen van beslissingen die zij moeten nemen, zowel zakelijk als privé. En daarmee stuur je gedrag én stimuleer je groei.Als bedrijfseconoom en registeraccountant, legt hij eind vorige eeuw een sterke basis voor zijn zakelijke carrière bij de accountants tak van Arthur Andersen. Aansluitend is hij in allerlei (interim) management rollen actief in het bedrijfsleven, bij zowel beursgenoteerde als MKB bedrijven. Inmiddels ligt zijn focus reeds vele jaren op het helpen van ondernemers bij het realiseren van hun ambitie. Hij heeft zich dan ook ontwikkeld tot groei coach én trainer on the job voor het MKB. Groeien staat hierbij voor beter én groter worden.Maar het knaagde aan Paul dat hij in zijn eentje maar een beperkt aantal ondernemers kon helpen met zijn kennis en ervaring. Daarom heeft hij zich jaren geleden ten doel gesteld om álle MKB bedrijven op een laagdrempelige en betaalbare manier van de benodigde kennis en vaardigheden te voorzien. Allereerst om de onwetendheid bij ondernemers om te zetten in bewustwording. En daarmee te zorgen dat zij begrijpen hoe zij hun eigen kwaliteiten en die van hun medewerkers effectiever en efficiënter kunnen inzetten in hun bedrijf. Als een fundament voor duurzaam ondernemen. Als een fundament voor duurzame groei.Na jaren pionieren, vele mooie gesprekken met allerlei partijen in de markt, tegenslagen vanuit alle hoeken, en vooral heel veel ontwikkeluren, is de Route ICR webapplicatie inmiddels dé oplossing om het voorgaande te bereiken.‘Learning on the job’, of beter gezegd ‘learning by doing’ als basis voor een praktische invulling van MKB governance. Zo wordt de kans dat ondernemers (sneller) hun doelen bereiken aanzienlijk vergroot. Een hele mooie bijkomstigheid is dat meer kennis bij het MKB bijdraagt tot meer focus en daardoor leidt tot minder verspilling van energie en grondstoffen. Zo draagt een betere MKB governance ook nog eens bij aan een duurzamere wereld!Paul is tevens auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’.
Reactie plaatsen