Acceptatie helpt ambitieuze ondernemer uit ‘comfort zone’
Acceptatie helpt ambitieuze ondernemer uit ‘comfort zone’

Acceptatie helpt ambitieuze ondernemer uit ‘comfort zone’

MKB governance is voor de meeste MKB bedrijven een ‘ver van mijn bed show’. Maatregelen van goed bestuur zijn met andere woorden (nog) geen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Vooral explosieve groei en/of eisen van buitenaf, bijvoorbeeld van een externe financier, veranderen dit tot op heden. Met name om kans op en impact van risico’s beheersbaar te maken. Vreemd eigenlijk, want in de basis wil iedere ondernemer succesvol zijn en al zeker niet falen. Daarmee is MKB governance dus eigenlijk relevant voor iedere ondernemer: het gaat namelijk over het grip hebben op het realiseren van de ondernemersambitie. En daar komt nogal wat bij kijken. De komende tijd besteden wij daarom volop aandacht aan dit onontgonnen gebied in ondernemersland.

Vandaag deelt Route ICR het veertiende artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Acceptatie helpt ambitieuze ondernemer uit ‘comfort zone’

Amsterdam, 7 februari 2022 - Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben. En tevens kijken hoe dat probleem kan worden opgelost. Vandaag deelt Route ICR het veertiende artikel uit de reeks ‘Invulling MKB governance in de praktijk’.

Ondernemers zitten vaak vol goede ideeën. Gelukkig maar! Maar helaas zorgt dat te vaak voor een gebrek aan focus. Omdat direct met die nieuwe ideeën aan de slag wordt gegaan. Vooral omdat ondernemers onrustig zijn. En de resultaten van eerder opgepakte ideeën niet geduldig afwachten. Ondernemers vinden namelijk al snel dat het te lang duurt voordat er succes is. Deze onrust vormt tegelijkertijd hun ‘comfort zone’, maar is dus eigenlijk nogal tegenstrijdig. Want om rust te creëren en succesvol te zijn moet je een helder doel voor ogen hebben. Én een doelgericht plan om daar naar toe te werken. Wijzig je voortdurend je doelen, dan werkt je uitgestippelde plan logischerwijs ook niet meer. Ben je écht ambitieus dan moet je dus uit je ‘comfort zone’. Maar hoe pak je deze mentale uitdaging aan?

Discipline en focus door deelbare doelen en plannen

"Ondernemers moeten de discipline hebben om vast te houden aan en focus te hebben op de ingezette koers om de gestelde doelen te behalen. Ligt dit alles niet expliciet vast dan is de verleiding groot om hiervan af te wijken. Liggen doel en plan wel expliciet vast, dan is het een stuk eenvoudiger om bij de les te blijven. Voor jezelf als ondernemer, maar ook voor je team van medewerkers. Sterker nog doordat je doelen en plan deelbaar hebt gemaakt, heeft dat een zelfreinigend effect. Want vanuit dit vertrekpunt zul je eerst jezelf en anderen moeten overtuigen van je impulsieve acties. En die barrière helpt je om te blijven focussen op je initiële doelen." [Paul Joore, 2022]

Eigenwijs zijn is prima zolang het tot topprestaties leidt

Eigenwijs zijn is prima zolang het tot topprestaties leidt. Je moet daarom bereid zijn om jezelf kwetsbaar op te stellen. En accepteren dat je niet alles zelf kunt (weten). Met die mindset open je namelijk de deur voor waardevolle input van anderen. En dat gaat je enorm helpen om stappen voorwaarts te maken. Het leidt tot verbeteringen in het vaststellen van heldere doelen, in het opstellen van plannen en in geleverde prestaties om deze doelen te bereiken. Zet daarbij vooral een hulpmiddel in, zoals de Route ICR webapplicatie, waarmee je de discipline op kunt brengen om focus te hebben en houden. En samen met je collega’s te werken aan een hoogontwikkelde teamintuItie. Dus accepteer, stel je kwetsbaar op en geef invulling aan MKB governance. Om succesvol te zijn als ondernemer, team en organisatie!

Over de schrijver
Paul Joore is de ambitieuze grondlegger en eigenaar van het online Route ICR platform voor succesvol ondernemen. Daarnaast is hij auteur van het ondernemersboek ‘Succesvol groeien doe je zo!’. Paul Joore heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Als ondernemer, (interim) manager en als coach / adviseur. Met de focus altijd op het zo effectief en efficiënt mogelijk realiseren van doelen. In de praktijk betekent dit inControl zijn in het proces van ambitie naar resultaat.Dit alles werkt alleen door vanuit een doelgerichte structuur te denken, plannen en te handelen. Binnen het MKB ontbrak kennis en ervaring op dit vlak en goed doordachte oplossingen waren niet beschikbaar. Daarom besloot Paul Joore om dit dan maar zelf te gaan creëren. Met als missie zoveel mogelijk ondernemers te helpen om succesvol te zijn. Via een professionele, toegankelijke en vooral effectieve aanpak.Paul Joore: "Mijn passie is onbereikbare doelen haalbaar maken met een goed doordachte structuur en organisatie. De kick van het bereiken van het onmogelijke is onbetaalbaar!🔥"In veel MKB bedrijven regeert 'de waan van de dag'. Met als gevolg dat ondernemers niet inControl zijn als het gaat over het bereiken van doelen. Daardoor realiseren zij ook hun ondernemersambitie niet. Erger nog, voor velen is die ambitie niet eens glashelder. En hoe kun je doelgericht werken, zonder een echt doel te hebben?De Route ICR webapplicatie helpt ondernemers inControl te zijn in het proces van ambitie naar resultaat. Via een gestructureerd stappenplan en begrijpelijke ondersteuning in de gehele webapplicatie. Succesvol groeien door doelgerichte focus. Eerst beter, dan groter. Ben je nieuwsgierig? Ook jij kunt de ICR aanpak 14 dagen kosteloos proberen zonder enige verplichting!
Reactie plaatsen