Wat is een in control statement (ICS)?

Wat is een In Control Statement (ICS)?
Met de ICR (= InControlRating) onderbouw je ook je In Control Statement

Video Aspect Ratio: 9:4

ICR franchising voor business coaches

Wat is een In Control Statement (ICS)?

Met de ICR (= InControlRating) onderbouw je ook je In Control Statement

1

is de ICR score waar je naar streeft

33

objectives in management framework

10

als hoogste rapportcijfer per objective

Wat is een In Control Statement?

Een In Control Statement een verklaring waarin het ondernemingsbestuur verantwoording aflegt over de kwaliteit van de interne beheersing. Ofwel, dat de processen met het oog op het bereiken van de doelstellingen van de organisatie, inControl zijn (ook wel: In Control). Hiermee is het onderdeel van de algehele MKB governance | Goed MKB bestuur

InControl zijn dus ten aanzien van de doelstellingen van de organisatie. Het uliteme doel en daarmee object van inControl zijn is echter de échte ambitie van de ondernemer. Die staat centraal. De vraag die we daarbij stellen is dan ook of je inControl bent in het proces om van ambitie naar resultaat te gaan. Route ICR helpt je om vanuit een goed doordachte structuur en organisatie toe te werken naar je doelen.

De ICR (= In Control Rating) gebruik je hierbij als groeikompas en als benchmark voor de prestaties van je bedrijf. Zo weet je ook waar je staat ten opzichte van concurrenten. Hiermee is ICR een professionele onderbouwing van het In Control Statement van je bedrijf of organisatie.

Onze definitie van MKB governance | Goed MKB bestuur is het, door sturing en beheersing, realiseren van lange termijn waardecreatie binnen bedrijven. 

Tot voor kort ontbrak een governance model specifiek voor het MKB. Deze frameworks zijn in het verleden vooral ontworpen en ingericht voor grotere (beursgenoteerde) organisaties. Hierdoor zijn veel ondernemers niet bekend met methodieken en tools om sturing te geven aan en grip te hebben op het realiseren van lange termijn waardecreatie. Binnen Route ICR praten we vooral over grip op het realiseren van je ondernemersambitie.

Binnen de Route ICR webapp vind je, in de vorm van een overzichtelijk en gestructureerd stappenplan, het eerste effectieve en praktische MKB governance model. Hierin werk je structureel aan het dynamische ondernemingsplan van je bedrijf. Samen met je team en/of samen met je adviseur / coach.

MKB governance is voor de meeste MKB bedrijven een ‘ver van mijn bed show’. Maatregelen van goed bestuur zijn met andere woorden (nog) geen onderdeel van de dagelijkse praktijk. Vooral explosieve groei en/of eisen van buitenaf, bijvoorbeeld van een externe financier, vormen tot op heden aanleiding om dit te veranderen. Met name om kans op en impact van risico’s beheersbaar te maken. 

Vreemd eigenlijk, want in de basis wil iedere ondernemer succesvol zijn en al zeker niet falen. Daarmee is MKB governance dus eigenlijk relevant voor iedere ondernemer: het gaat immers over het grip hebben op het realiseren van de ondernemersambitie. En daar komt nogal wat bij kijken. Wij besteden daarom volop aandacht aan dit onontgonnen gebied in ondernemersland. Sterker nog: het online ICR platform is de nr 1 oplossing voor MKB governance.

Succesvol groeien doe je zo!

Onze online assistent Vic Tory deelt voorwoord en inleiding van 'Succesvol groeien doe je zo!' in bijgaand filmpje.

website-image-route-icr-webapplicatie

In Control Statement en ICR

Met een ICR 1 of 2 verklaar je als bestuurder dat het risicobeheersings- en controlesysteem adequaat is opgezet en effectief heeft gewerkt (eis is wel dat effectieve werking aantoonbaar is). Bij een ICR 4 en 5 kan dat niet en bij een ICR 3 hangt het af van de specifieke situatie en bijbehorende rapportcijfers van de ICR objectives.

Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken

Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? In onze artikelreeks 'Invulling MKB governance in de praktijk' hebben we het daarover. En tevens kijken we hoe dat probleem kan worden opgelost. Download het magazine waarin we de eerste acht gepubliceerde artikelen voor je hebben gebundeld.
50%
De pdf is al bijna onderweg!
Gratis downloaden deel 1
route-icr-invulling-mkb-governance-in-de-praktijk-1-8-cover

Ontdek jouw kans op succesvol ondernemen

Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? In onze artikelreeks 'Invulling MKB governance in de praktijk' hebben we het daarover. En tevens kijken we hoe dat probleem kan worden opgelost. Download het magazine waarin we de tweede acht gepubliceerde artikelen voor je hebben gebundeld.
50%
De pdf is al bijna onderweg!
Gratis downloaden deel 2
cover van magazine mkb governance in de praktijk 9-16

Wist je dat steeds meer coaches & adviseurs werken met de Route ICR webapp?

Succesvol ondernemen - hoe scoort jouw bedrijf?

Inzicht in professionaliteit bedrijf via 8 stellingen

Hoe scoort jouw bedrijf?

Klaar in 2 minuten

Inzicht voorwaarden winnend team wel/niet aanwezig

Hoe scoort jouw bedrijf?
Klaar in 5 minuten

Voorwaarden doelgericht ondernemen zijn er wel/niet

Hoe scoort jouw bedrijf?
Klaar in 30 minuten

ICR verbindt kennis met ondernemer, team & organisatie

Succesvol ondernemen met slechts 9 groeiprincipes!

  • Onze jarenlange kennis & ervaring samengevat in 9 groeiprincipes.
  • Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder.
  • Lees en begrijp waarom de groeiprincipes noodzakelijk zijn voor grip op succes.
  • Groeien staat voor vooruitgang, beter én groter worden dus.
  • Vergroot je slagingskans als ondernemer door slimmer te ondernemen.
  • "Nee" leren zeggen is een voorname key to success!
  • Beïnvloedingswapens om focus, prestatie én rendement drastisch te verbeteren.
50%
De pdf is al bijna onderweg!
Gratis downloaden
Voor ondernemers die succesvol willen zijn