Wat is een verkoopproces?

Verkoopproces

Wat is een verkoopproces?

Met verkoopproces bedoelen we alle activiteiten die nodig zijn om te leveren aan klanten. Van afnemersselectie tot en met het innen van de verkoopfacturen.

Het volgen van een gestandaardiseerd verkoopproces biedt de verkoopmanager de mogelijkheid om zich te concentreren op de dingen die er het meest toe doen: plannen, leads verdelen, prioriteiten stellen bij de taken, de tijd en werkdruk beter managen en nauwkeurigere omzetprognoses opstellen.

In de praktijk zie je dat er vanuit de verkoopkant meer aandacht is voor het scoren op zichzelf, dan het scoren volgens de vooraf bepaalde spelregels. Denk hierbij vooral aan de kredietwaardigheid van de (potentiële) klant, de betaaltermijn of afwijkingen van het assortiment.

Doel bepalen, plan maken en aan de slag

Doel bepalen, plan maken en aan de slag. Spreekt dat je aan? Start dan nu geheel kosteloos jouw route naar succes en groei. Wij geven je 14 dagen om kennis te maken met onze gestructureerde Route ICR aanpak. Van stappenplan en e-learning tot samenwerken en verbeterplan. En je zit nergens aan vast!

Reactie plaatsen

Logisch als je meer wilt weten

Neem contact op via onderstaande button!