Wat is een rapportageproces?

Rapportageproces

Wat is een rapportageproces?

Onder rapportageproces verstaan we alle activiteiten die nodig zijn om rapportages op te leveren. Er is een toenemende druk op de (bijna) realtime beschikbaarheid van betrouwbare managementinformatie, want:

  1.  Als management wil je tijdig bijsturen
  2. Stakeholders (o.a. investeerders, kredietverstrekkers) willen bevestiging dat ze met een (financieel) gezonde organisatie te maken hebben.

Een snelle oplevering van rapportages is alleen zinvol wanneer de cijfers en overige data aan de gewenste kwaliteit voldoen. Onder andere het afsluitproces speelt een voorname rol om de betrouwbaarheid te borgen.

Maar het rapportageproces vindt zijn oorsprong eigenlijk al bij de primaire vastlegging van gegevens. Een integrale aanpak is daarom noodzakelijk om het rapportageproces te optimaliseren.

Lees ook 'Kengetallen kunnen doorgronden vaak verschil tussen succesvol en failliet bedrijf'.

Determine the Goal, Make a Plan, and Get Started

Determine the goal, make a plan, and get started. Does that appeal to you? Then start your journey towards growth and success now, completely free of charge. We give you 14 days to experience our structured Route ICR approach, from step-by-step plans and e-learning to collaboration and improvement plans. And there's no obligation!

Also read Successful entrepreneurship can be learned.

Reactie plaatsen

Logisch als je meer wilt weten

Neem contact op via onderstaande button!